© Daržovių padažas

1 Rgs

Daržóvių pãdažas – valgio dažinys iš daržovinių valgomų augalų. Tai viena iš šaltų padažų grupių.
Daržovių padažai gali būti gaminami įvairiai:
1. Krienų padažas (su krienais, actu, cukrumi ir druska).
2. Pomidorų padažas (su aliejumi, svogūnais, pomidorų tyre, prieskoniais, sultiniu arba vandeniu, arba vandeniu atskiesto krakmolo).
3. Garstyčių padažas (su garstyčiomis, druska, cukrumi, actu, aliejumi, kiaušiniais).
4. Krienų ir morkų padažas.
5. Krienų ir obuolių padažas.
6. Garstyčių padažas su tryniais.
7. Citrinų padažas ir kt.
Daržovių padažai dažniausiai patiekiami su virta ir konservuota šalta žuvimi, silke, mišrainėmis (pvz., garstyčių padažas), mėsos ir žuvies šaltiena, virta šalta žuvimi, mėsa ir žuvimi drebučiuose, virtu kumpiu, rūkyta ir sūdyta mėsa (pvz., krienų padažas), šaltais daržovių patiekalais, silkėmis (pvz., pomidorų padažas).
Sudėtiniai daržovių padažai, pavyzdžiui, krienų ir morkų padažas tinka prie jautienos kepsnio, krienų ir obuolių padažas – prie virtos šaltos jautienos, garstyčių padažas su tryniais – prie virtos žuvies, citrinų padažas – su salotomis, prie silkių, žuvies ir t. t.

Vegetable sauce – a meal from the flowers, vegetable edible plants. This is one cold sauces groups.
Vegetable sauces can be made in several ways:
1st Horseradish sauce (with horseradish, vinegar, sugar and salt).
2nd Tomato sauce (with olive oil, onion, tomato purée, seasoning, broth or water, or water-diluted starch).
3rd Mustard sauce (with mustard, salt, sugar, vinegar, oil, eggs).
4th Horseradish sauce and carrots.
5th Horseradish and apple sauce.
6th Mustard sauce with the yolks.
7th Lemon Sauce and others.
Vegetable sauces often served with boiled and preserved in cold fish, herring, salads (eg, mustard sauce), meat and fish jelly, cold boiled fish, meat and fish jelly, boiled ham, smoked and salted meat (eg, horseradish sauce) cold vegetable dishes, herring (eg tomato sauce).
Combined vegetable sauces, such as carrots and horseradish sauce for the beef steak, horseradish and apple sauce – the cold boiled beef with mustard sauce to the yolks – the steamed fish, lemon sauce – with a salad, the herring, fish, etc.

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: