© Lietuviškas padažas

1 Rgs

Lietùviškas pãdažas – dažinys prie lietuviško patiekalo. Tai padažas, nebūdingas kitų tautų nacionalinei virtuvei.
Tik Lietuvoje gaminamas spirgučių padažas, tiekiamas prie tarkuotų bulvių didžkukulių, vėdarų, bulvių plokštainio ir kt.; sviesto ir grietinės padažas, tiekiamas prie virtų didžkukulių, abriedukų, virtinių su virtomis bulvėmis; aguonų padažas, tiekiamas prie virtų skrylių.

Lithuanian sauce – the flowers of the local specialty. This sauce does not show other people’s national cuisine.
Only in Lithuania made bacon sauce, is available to the grated potatoes (large rounded dumpling with meat or cheese filling), pudding, potato pie, etc..; butter and cream sauce, is available to the boiled dumpling, dumplings with boiled potatoes, poppy seed sauce, is available in the cooked pasta scone.

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: