© Saldusis padažas

1 Rgs

Saldùsis pãdažas – valgio dažinys, tiekiamas prie saldžiųjų patiekalų.
Saldieji padažai duodami su trečiaisiais patiekalais – pudingais, saldžiais pyragais (bobelėmis), manų tyre ir t.t. Jais apliejami tortai, tepami, sluoksniuojami vafliai.
Skiriami dvejopi saldieji padažai:
1. Kreminiai, gaminami iš pieno,grietinėlės ir kiaušinių, pridėjus cukraus, kartais krakmolo ir prieskonių – dažniausiai vanilės, retkarčiais kardamono, gvazdikėlių, cinamono arba šokolado, kavos, kakavos.
2. Vaisiniai, gaminami iš kiaušinių, vaisių, sulčių arba tyrės, marmelado, pridėjus cukraus, krakmolo, kartais truputį vyno arba grietinėlės.
Kreminių saldžiųjų padažų asortimentas – vanilinis padažas, tiekiamas su pudingais, kruopų apkepais; šokoladinis padažas, tiekiamas su saldžiais pudingais, apkepais ir pan., o vaisinių saldžiųjų padažų – apelsinų, citrinų, obuolių, abrikosų padažai.
Saldieji padažai vartojami saldiems užkandžiams ir salotoms.
Prie rūgštesnių patiekalų duodami saldesni padažai, saldūs valgiai gerinami rūgštesniu padažu. Tamsūs patiekalai užpilami šviesiu padažu, gaminamu iš pieno produktų, vaisių ir priedų: kakavos, kavos, cinamono, imbiero ir kt.

Sweet sauce – eating the flowers delivered to the sweet dishes.
Sweet sauces provided on the third meal – pudding, sweet cakes, Manu tire, etc. For exposed them cakes, spreads, wafers lamination.
Distinction is made between two types of sweet sauces:
1st Cream made from milk, cream and eggs, adding sugar, starch, and sometimes spicy – usually vanilla, sometimes cardamom, cloves, cinnamon or chocolate, coffee, cocoa.
2nd Fruit produced from eggs, fruit juice or puree, marmalade, added sugar, starch, and sometimes a little wine or cream.
Creamy sweet sauce mix – vanilla sauce, served with pudding, semolina pudding, chocolate sauce, served with sweet pudding, pudding, and so on., Sweet sauces and fruit – orange, lemon, apple, apricot sauce.
Sweet sauces used in sweet snacks and salads.
The courses given acid sweeter sauces, sweet dishes acid improved sauce. Brunette dishes flushed bright sauce made from milk products, fruit and accessories: cocoa, coffee, cinnamon, ginger, etc.

Advertisements

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: