© 3 Barbekiu/3 Barbecue

1 Rgs

3 Barbekiù nkt. [angl. barbecue < isp. barbacoa] – Čikagos laužo kepsnys, gaminamas iš veršienos, lašinukų, kiaušinių, sviesto, krapų, kopūstų lapų, maltų raudonųjų pipirų, druskos.
Naudojami įrankiai – folija, teptukas, iešmai, virtuvinės žirklės, mėsos termometras.
Aliuminio folija daržovėms ir žuviai įvynioti, apvynioti vištos sparneliams ar kulšelių galams, kad nesudegtų. Iš folijos galima išlankstyti indą ir pakišti po kepančia mėsa, kad būtų galima surinkti lašančias sultis bei riebalus, iš kurių vėliau pasigaminti padažą. Folija tinka per daug įkaitusioms žarijoms pridengti ar užuovėjai sukurti.
Geriausiai tinka teptukas ilga rankena, kad būtų galima neapsideginti rankų. Teptukas nepakeičiamas, jei norima kepamą mėsą drėkinti marinatu, sviestu, sumaišytu su prieskoniais ar ištekėjusiomis mėsos sultimis.
Iešmai naudojami mėsai, žuviai ar daržovėms suverti. Dažniausiai naudojami metaliniai iešmai, tačiau gali tekti susidurti ir su bambukiniais – prieš veriant ant jų maistą, bambukiniai iešmai išmirkomi vandenyje apie 20 min.
Virtuvinės žirklės ilgais galais – nepakeičiamas įrankis mėsai vartyti.
Mėsos termometras padeda pakankamai tiksliai nustatyti, ar mėsa gerai iškepusi, tačiau po ranka turėti termometrą visada praverčia, ypač kepant didesnius mėsos gabalus.
Žr. kebãbas (4), kepsnỹs (4)

3 Barbecue [Eng. barbecue < spanish. barbacoa] – Chicago campfire steak made from veal, bacon, eggs, butter, dill, cabbage leaves, milled red pepper, salt.
Used tools – foil, brush, points, kitchen shears, meat thermometer.
Aluminum foil wrapped vegetables and fish, wrapped in chicken wings or drumsticks ends of the can not burn. In a foil to bend the bowl and put under the kepančia meat that can be collected Trickling juices and fat, which then produce a sauce. Foil for too hot ember screen or a shelter.
It’s best brush long handle to neapsideginti hands. Brush irreplaceable, if you want to irrigate baked meat marinades, butter mixed with seasonings or married meat juices.
Switches are used for meat, fish or vegetables strung. The most commonly used metal points, but may be encountered with bamboo – before the stabbing on their food, bamboo skewer soaked in water for about 20 minutes.
Kitchen shears with long ends – an indispensable tool for browsing through the meat.
Meat thermometer helps to determine precisely enough, or well-done meat, but handy to have a thermometer is always useful, especially when baking larger cuts of meat.
See. kebab, steak

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: