© Baltasis padažas

1 Rgs

Baltàsis pãdažas – karštasis mėsos ir žuvies patiekalų padažas, tiekiamas su virta mėsa, vištiena, triušiena, virta ir garuose virta žuvimi.
Virtai mėsai, vištienai, triušienai baltasis padažas gaminamas: svieste pakepinami miltai, kol šviesiai pagelsta, atskiedžiami sultiniu, įdedama smulkiai supjaustytų ir mažai pakepintų prieskoninių šakniavaisių (petražolės, saliero), svogūnų (galvų), lauro lapelis, pipirų. Verdama pusvalandį ant silpnos ugnies. Iškošiama, prieskoniniai šakniavaisiai sutrinami, sumaišomi su padažu, pagardinama druska, citrinos rūgštimi arba sultimis, sviestu, išmaišoma.
Virtai ir garuose virtai žuviai baltasis padažas gaminamas: svieste pakepinami svogūnai, praskiedžiami karštu žuvų sultiniu, gerai išmaišoma, paverdama, nukaičiama, pasūdoma, įpilama citrinų sulčių arba tirpintos citrinos rūgšties, iškošiama, įdedama sviesto, išmaišoma. Vietoj citrinos sulčių arba rūgšties galima įpilti iškošto ir pavirto raugintų agurkų sūrymo.
Plg. pomidòrų pãdažas, raudonàsis pãdažas
Žr. pãdažas (3b)


White sauce – hot meat dishes and fish sauce, served with boiled meat, chicken, rabbit, cooked by steaming and boiled fish.
Cooked meat, chicken, rabbit white sauce is made: butter, flour cooked until pale yellow, dilute broth, add chopped toasted spice and little roots (parsley, celery), onion (head), bay leaf, peppercorns. Boil for half an hour over a low flame. Separated from impurities in the liquid, spices, roots bruised, mixed with sauce, seasoned with salt, citric acid or juice, butter and mix.
Boiled and steamed fish in white sauce is made: butter, onions cooked, diluted with hot fish broth, mix well, cooking, lifted off the fire, disseminated salt, add lemon juice or citric acid melted, separated from impurities in the liquid, add butter and mix. Instead of lemon juice or acid can be added became strained and pickled cucumbers in brine.
Cf. tomato sauce, red sauce
See. sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: