© Bešamelis

1 Rgs

Bešamèlis (2) [pranc. béchamell; pagal Luji De Bešamelio (Louis De Béchamel), karaliaus Liudviko XIV gastronomo markizo, pavardę] – tirštas padažas iš pieno arba grietinėlės su kiaušiniais ir miltais; juo užpilami mėsos, žuvų, daržovių valgiai.
Žr. pãdažas (3b)

Bechamel [French. béchamell, according to Louis De Bešamelio (Louis De Béchamel), King Louis XIV, the Marquis gastronomy, name] – a thick sauce of milk or cream with eggs and flour, it is flushed with meat, fish and vegetable dishes.
See. sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: