© Garinis padažas

1 Rgs

Gãrinis pãdažas – karštas mėsos arba žuvų patiekalų padažas, gaminamas su sultiniu, likusiu, garuose iššutinus mėsą arba žuvį.
Turi žymiai daugiau ekstraktinių medžiagų nei kiti baltieji padažai. Nuo pagrindinio baltojo padažo skiriasi tuo, kad, prieš baigiant virti, į garinį padažą įpilama baltojo vyno, druskos, maltų pipirų ir, baigus virti,- citrinų sulčių.
Tiekiama prie virtos ir šutintos vištienos, viščiukų, avienos, veršienos, laukinių paukščių mėsos patiekalų.
Žr. pãdažas (3b), pakẽpinti mìltai dgs.

Steam sauce – hot meat or fish dishes of sauce, made with broth, remaining steam-boil the meat or fish.
Have much more material than any other extractive white sauces. From basic white sauce in that, before the end of cooking, pour the sauce into a steam of white wine, salt, ground pepper, and after cooking – lemon juice.
Supplied to the steam and cooked chicken meat, chicken, lamb, veal, wild game meat dishes.
See. sauce, cooked meal

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: