© Gatavas padažas

1 Rgs

Gãtavas pãdažas – paruoštas gaminys, parduodamas parduotuvėse.
Maisto prekių parduotuvėse didžiulis gatavų padažų pasirinkimas: pomidorų padažas, tinkantis užkandžiams, sriubai,daržovių patiekalams pagardinti, nepakeičiamas sumuštinių, kepsnių, dešrelių, keptų bulvyčių priedas; ypač aštrus (chili) padažas, kuris patiekalams suteikia aštrų, egzotišką skonį ir tinka įvairiems mėsos kepsniams; Barbecue padažas – nepakeičiamas prie kepsnių ir paukštienos, pikantiškas šašlykų padažas – keptai ant iešmo kiaulienai ar veršienai, lašinukams, patiekalams su paprika, kukurūzais, pakepintai mėsai arba klasikiniu būdu paruoštam šašlykui; majonezas – salotoms ir mišrainėms, šaltiems patiekalams ir užkandžiams; vaisinis padažas – kruopų ir miltų patiekalams, pudingams, kruopų apkepams, kruopų kotletams, šaltoms manų arba ryžių košėms, sklindžiams (labiausiai vaikų dietinei mitybai).
Aštrus mėgėjų padažas paruošiamas iš kaukazinių slyvų, obuolių tyrės, granatų sulčių, pomidorų pastos, cukraus, druskos, pipirų, gvazdikėlių, cinamono, imbiero, muskato riešutų ir tiekiamas su kepta šalta ir karšta mėsa, žuvimi, jo dedama į karštus padažus.
Su kepta šalta ir karšta mėsa, žuvimi tiekiamas rytų padažas, gaminamas iš sojų padažo, obuolių ir pomidorų tyrės, cukraus, kepenų, aliejaus, česnakų, džiovintų slyvų ir kriaušių, pipirų, imbiero, muskato riešutų, gvazdikėlių, kardamono, svogūnų, cinamono, o aštrus pomidorų padažas, ruošiamas iš šviežių pomidorų arba pomidorų tyrės, cukraus, svogūnų, česnakų, prieskonių, tiekiamas su mėsos, žuvies ir daržovių patiekalais.
Majonezas, darytas iš valyto saulėgrąžų aliejaus, trynių, paruoštų garstyčių, cukraus, acto ir pipirų, tiekiamas su salotomis ir mišrainėmis, su daugeliu šaltų patiekalų ir užkandžių.
Vaisių padažai, daromi iš šviežių obuolių, abrikosų, persikų, slyvų, svarainių (virtų su cukrumi), valgomi kaip vertingas ir skanus desertas. Iš jų ruošiami įvairūs kisieliai. Jie tinka su kruopų ir miltų patiekalais, pudingais, kruopų apkepais, kruopų kotletais, šaltomis manų arba ryžių košėmis, sklindžiais.
Plg. baltàsis pãdažas, raudonàsis pãdažas
Žr. pãdažas (3b), šaltàsis pãdažas


Finished (prepared) sauce – just the product sold in stores.
Grocery stores a huge selection of ready-made sauces: tomato sauce, suitable for snacks, soups, vegetable dishes seasoned with the indispensable sandwiches, steaks, sausages, chips additive, especially spicy chili (chili) sauce, which gives pungent dishes, exotic flavor and is suitable for various meat roasts; Barbecue Sauce – indispensable to the steak and poultry, spicy grill sauce – roast pig on a spit or veal, bacon, dishes with red pepper, corn, fried meat and prepared the traditional way shashlik, mayonnaise – and mišrainėms salads, cold dishes and snacks, fruity sauce – groats and meal dishes, pudding, semolina pudding, grits mincemeat, Manie, or cold rice košėms, pancakes (most of the dietary management of children).
Spicy Amateur sauce is prepared from Caucasian plum, apple puree, pomegranate juice, tomato paste, sugar, salt, pepper, cloves, cinnamon, ginger, nutmeg and nuts supplied with cold and hot grilled meat, fish, it is added to hot sauces.
With the cold and hot grilled meat, fish sauce is available in the east, is made from soy sauce, apple and tomato puree, sugar, liver, oil, garlic, dried plums and pears, peppers, ginger, nutmeg, cloves, cardamom, onion, cinnamon, and spicy tomato sauce, prepared from fresh tomatoes or tomato puree, sugar, onion, garlic, spices, served with meat, fish and vegetable dishes.
Mayonnaise, made from refined sunflower oil, egg yolks, prepared mustard, sugar, vinegar and pepper, served with salad and mišrainėmis, many cold dishes and snacks.
Fruit sauces made from fresh apples, apricots, peaches, plums, quince (cooked with sugar), eaten as a valuable and delicious dessert. In the preparation of a variety of pap. They are suitable for the barley flour and meal, pudding, semolina pudding, grits mincemeat, Manie, or cold rice mashed, pancakes.
Cf. white sauce, red sauce
See. sauce, cold sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: