© Grietinės padažas

1 Rgs

Grietìnės pãdažas – viena iš karštųjų padažų grupių.
Gaminamas į įkaitintą grietinę pridedant baltai pakepintų miltų arba į baltą padažą pridedant grietinės.
Labai kaloringas, todėl tinka prie neriebių patiekalų (liesos mėsos, daržovių, kruopų ir pan.): grietinės padažas su pomidorais – prie mėsos maltinių masės patiekalų, balandėlių, bulvių patiekalų ir pan.; grietinės padažas su svogūnais – prie langetų, befstrogeno, mėsos maltinių masės ir bulvių patiekalų; grietinės padažas su krienais – prie virtos jautienos, kiaulienos, paršiukų mėsos, liežuvių; grietinės padažas su kiaušiniais – prie virtos jautienos, salotų; grietinės padažas su obuoliais – prie silkės; rūgusio pieno padažas – daržovių salotoms; virtas pieniškas padažas – vietoj majonezo; dietinis padažas – kaip dietinis majonezas.
Grietinės padažas turi grietinės skonį, kvapą ir spalvą. Skonis truputį aštresnis, negu pieno padažų, nes jame yra daugiau pieno rūgšties.
Žr. píeno pãdažas

Cream sauce – one of the hot sauces groups.
Made in the heated cream by adding toasted white flour or white sauce by adding cream.
A lot of calories, making it suitable for the non-fat foods (lean meat, vegetables, grains, etc..) Sour cream, tomato sauce – with meat balls weight dishes, dove, potato dishes, and so on., Sour cream sauce with onions – to langetų, Beef stroganoff, meat weight balls and potato dishes, with horseradish cream sauce – the cooked beef, pork, hogs meat, tongue, sour cream sauce with egg – the cooked beef, lettuce, sour cream sauce with apples – in the Herring; curd sauce – vegetable salad, boiled milk sauce – instead of mayonnaise, sauce diet – a diet of mayonnaise.
Sour cream sauce to taste, smell and color. Taste a bit sharper than the milk sauce, because it contains more lactic acid.
See. milk sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: