© Lenkiškas padažas

1 Rgs

Lénkiškas pãdažas – kiaušinių ir sviesto dažinys, tiekiamas su virta žuvimi. Tai karštasis žuvies patiekalų padažas.
Kietai virti kiaušiniai smulkiai sukapojami, sudedami į karštą lydytą sviestą, įpilama citrinos sulčių, smulkiai supjaustytų petražolių ir krapų lapelių, pasūdoma, išmaišoma.
Plg. olándiškas pãdažas
Žr. pãdažas (3b)


Polish sauce – butter and eggs and the flowers, served with boiled fish. This is a hot meal of fish sauce.
Hard-boiled eggs, finely minced, placed in a hot fused butter, add lemon juice, chopped parsley and dill leaves, disseminated salt and mix.
Cf. hollandaise sauce
See. sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: