© Majonezo padažas

1 Rgs

Majonèzo pãdažas – šaltasis padažas, tiekiamas su įvairiais šaltais mėsos ir žuvies patiekalais ir užkandžiais, su daržovių salotomis.
Žali baltymai suleidžiami į porcelianinį arba fajansinį indą, įdedama garstyčių, pasūdoma, išmaišoma ir mažomis porcijomis (nuolat maišant) supilamas aliejus. Nauja aliejaus porcija pilama tada, kai įpiltoji visai susimaišo su tryniais. Kai aliejus su tryniais sudaro tirštą, vienalytę masę, ji praskiedžiama actu (arba citrinos sultimis), kol tampa panaši į skystą grietinę.
Baigiant daryti majonezą, galima įdėti grietinės, smulkiai kapotų kornišonų arba virtų, trintų pro sietelį špinatų lapų arba pomidorų tyrės.
Dažniausiai vartojamas gatavas majonezas.
Žr. majonèzas (2), pãdažas (3b)

Mayonnaise sauce – cold sauce, served with a variety of cold meat and fish dishes and snacks with vegetable salad.
Crude protein injected into a porcelain or earthenware bowl, add mustard, disseminated salt, and mix in small portions (while stirring constantly) Pour the olive oil. Add a new portion of oil when mixed with whole yolks. When the yolks with the oil is thick, homogeneous mass, it is diluted vinegar (or lemon juice) until the liquid is similar to sour cream.
Finally, make mayonnaise, you can add sour cream, finely chopped gherkins or cooked, shredded spinach leaves through a sieve or tomato puree.
Frequently used in the finished mayonnaise.
See. mayonnaise, salad dressing

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: