© Pesto

1 Rgs

Pèsto nkt. [it. pesto alla Genovese] – Genujos padažas, gaminamas iš parmezano sūrio (arba pecorino), alyvų aliejaus, šviežių bazilikų lapelių, česnako skiltelių, kedro riešutų, druskos, pipirų, griežtai laikantis nurodytų proporcijų. Pasirinktinai paskaninama kapariais arba įvairiais kitais prieskoniais.
Pirmą kartą pesto padažas atsirado Italijoje, Ligūrijos regione, ir paminėtas 1865 m., kai broliai Rosis ir Ratas paruošė pesto receptą: susmulkinta česnako skiltelė, bazilikas bei tarkuotas sūris sumaišomi ir sutrinami, kol gaunama pasta. Pasta praskiedžiama alyvų aliejumi. Po to į padažą dedama kedro riešutų ir kitų ingredientų.
Pesto galima sumaišyti su karštais, ką tik išvirtais makaronais ir patiekti vakarienei arba naudoti kaip padažą prie minkštos duonos – puikus užkandis.
Parduotuvėse parduodami skirtingų skonių pesto mišiniai.
Žr. Itãlijos virtùvė, pãdažas (3b)

Pesto [Italian. Pesto alla Genovese] – Genoese sauce made from parmesan cheese (or pecorino), olive oil, fresh basil leaves, garlic clove, pine nuts, salt, pepper, strictly in accordance with the proportions. Optional paskaninama capers, or various other spices.
For the first time in pesto sauce appeared in Italy, Liguria region, and mentioned in 1865, when brothers and Rosie Wheel prepared pesto recipe: crushed clove of garlic, basil and grated cheese are mixed and grounded until a paste. Make paste of olive oil. After the sauce is added pine nuts and other ingredients.
Pesto can be mixed with hot cooked pasta just for dinner and delivered to or used as a sauce to soft bread – a perfect snack.
Shops in different flavors pesto mixture.
See. Italian cuisine, sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: