© Raudonasis padažas

1 Rgs

Raudonàsis pãdažas – karštas mėsos patiekalų padažas, tiekiamas su mėsos kotletais, troškinta ir kepta mėsa, dešrelėmis, sardelėmis, azu, virtu liežuviu, troškiniu ir pan.
Svieste pakepinami smulkiai supjaustyti svogūnai, morkos ir petražolių šaknys. Atskirai inde su storu dugnu pakaitinamas sviestas, įberiama miltų ir maišant kaitinama, kol parusvėja. Įdedama pomidorų tyrės, įpilama karšto sultinio arba vandens, gerai išmaišoma (kad neliktų gumulėlių), sudedami pakepinti prieskoniai, lauro lapelis, pipirų, uždengiama dangčiu ir ant mažos ugnies verdama pusvalandį. Pasūdoma, iškošiama, norint įpilama stipraus vynuogių vyno (portveino arba maderos). Sutrinti prieskoniniai šakniavaisiai sudedami į padažą, įdedama sviesto, išmaišoma.
Plg. baltàsis pãdažas
Žr. pomidòrų pãdažas, pãdažas (3b)


Red sauce – hot sauce of meat dishes, served with the meat cutlet, stewed and roasted meat, sausages, bangers, azu, boiled tongue, stew and so on.
Butter slightly cooked finely diced onions, carrots and parsley roots. Separately in a dish with a thick-bottomed Heat the butter and flour mixture disseminated heat to turns brown. Add tomato puree, add the hot broth or water, mix well (to remove lumps), together fry spices, bay leaves, pepper, cover with lid and boil on low heat for half an hour. Added salt, cleaned in a colander to add a strong grape wine (port or Madeira). Crushed roots added spice to the sauce, add butter and mix.
Cf. white sauce
See. tomato sauce, sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: