© Šaltasis padažas

1 Rgs

Šaltàsis pãdažas – pagardas šaltiesiems patiekalams ir užkandžiams, daromas iš aliejaus ir acto mišinio su įvairiais priedais (tryniais, garstyčiomis, cukrumi, kornišonais, krienais, kitais pagardais, prieskoniais), ir iš grietinės.
Šaltieji padažai – majonezo, garstyčių, salotų lapelių ir mišrainių, pomidorų su česnakais, taip pat marinatai, užpilai ar užpilai su aliejumi, sviesto, grietinės mišiniai, drebučiai, saldieji padažai, daržovių padažai, riešutų, džiovintų vaisių padažai ir kiti padažai bei pagardai – ruošiami keraminiuose ir emaliuotuose induose (aliumininiai indai visai netinka), o tiekiami prie šaltųjų patiekalų.
Žr. pãdažas (3b)

Cold sauce – cold seasoning dishes and snacks, made from oil and vinegar mixture with various additives (yolks, mustard, sugar, gherkins, horseradish, and other condiments, spices), and sour cream.
Cold sauces – mayonnaise, mustard, lettuce and salad leaves, tomatoes with garlic, as well as marinades, dressings or dressings with olive oil, butter, cream mixes, jellies, sweet sauces, vegetables, sauces, nuts, dried fruit sauces and other sauces and condiments – preparation of ceramic and enamelled containers (aluminum containers completely inappropriate), and supplied to the cold dishes.
See. sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: