© Svogūnų padažas

1 Rgs

Svogūnų pãdažas – karštas mėsos padažas, tiekiamas su kepta arba troškinta mėsa, kotletais, muštiniais, keptomis kepenimis.
Svogūnai (galvos) smulkiai supjaustomi, pakepinami svieste (kol parusvėja), įberiama druskos, pipirų, cukraus, pakepama, įpilama acto, pagarinama iki grietinės tirštumo. Miltai pakepinami svieste, praskiedžiami sultiniu, paverdama, iškošiama, sudedami kepinti svogūnai, lauro lapelis, sumaišoma, dar paverdama, po to nukaičiama, pagardinama sviestu, jei trūksta, dar įdedama druskos, pipirų, cukraus.
Žr. pãdažas (3b)

Onion sauce – a hot meat sauce, served with roasted or braised meat, chop, chop, fried liver.
Onions (head), finely sliced, cooked in butter (until becomes brown), disseminated salt, pepper, sugar, some baking, add vinegar, sour cream and steaming maintained consistence. Flour slightly cooked in butter, broth diluted with a little boiled, passed through a colander, together fried onions, bay leaves, stir, re-boil a little, then lifted off the fire, and seasoned with butter, if missing, add more salt, pepper, sugar.
See. sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: