© Pieno padažas

1 Rgs

Píeno pãdažas – viena iš karštų padažų grupių, gaminamų iš baltai pakepintų miltų ir pieno.
Gali būti tiršti, vidutinio tirštumo ir skysti. Į vidutinio tirštumo padažus galima dėti žalių kiaušinių trynių.
Tirštas padažas vartojamas įdarams (kiaušinių), vidutinio tirštumo – daržovėms, žuvims bei mėsai apkepti, skystas – karštiems daržovių ir kruopų patiekalams užpilti, prie varškės patiekalų.
Pieno padažas gali būti natūralus (pakepinti miltai atskiedžiami tik virintu pienu ir pridedama druskos bei cukraus). Pieno padažai yra švelnaus skonio, baltos spalvos. Tinka prie švelnaus skonio kruopų, makaronų, morkų ir panašių patiekalų.
Žr. pãdažas (3b)

Milk sauce – one of the hot sauce to teams made of toasted white flour and milk.
It may be solid, liquid medium and consistence. In medium sauce consistence can embed raw egg yolk.
A thick sauce is used for stuffing (eggs), medium consistence – vegetables, fish and meat fried in liquid form – hot dishes of vegetables and grains fill, to cheese dishes.
Milk may be a natural sauce (diluted with just fry flour boiled with milk and add salt and sugar). Milk sauce is sweet, white in color. Suitable for mild to grains, pasta, carrots and similar dishes.
See. sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: