© Žuvies padažas

10 Rgs

Žuviẽs pãdažas – viena iš karštųjų padažų grupių. Tai dažniausiai naudojamų padažų Pietryčių Azijoje ir kitose pasaulio virtuvėse, gaminamų fermentuojant žuvies bei kitus jūros produktus.
Žuvies padažai gali būti skysti arba pastos konsistencijos. Gaminami iš žuvies atliekų (vidurių, žvynų, pelekų) ar smulkių žuvelių, krevečių, kurios maišomos su druska, paslegiamos ir paliekamos fermentuotis. Ilgainiui kietos dalelės suyra, atsiranda skystis, kuris ir tampa žuvies padažu.
Lietuvoje žuvies padažai gaminamas iš sultinio ir šviesiai pakepintų miltų su įvairiais priedais. Jie tinka žuvies patiekalams gardinti.
Skiriami:
1. Baltieji žuvies padažai.
2. Pomidorų žuvies padažai.
Baltieji žuvies padažai gaminami kaip baltieji mėsos padažai, tik vietoj mėsos sultinio imamas žuvies sultinys. Šie padažai vartojami tik prie žuvies patiekalų, pvz., baltasis padažas su baltuoju vynu – prie virtos arba šutintos žuvies patiekalų; agurkinis padažas – prie šutintos žuvies; vėžių padažas – prie patiekalų iš vėžių arba prie šutintos žuvies.
Pomidorų žuvies padažai tiekiami su karšta virta ir garuose virta žuvimi.
Visi žuvies padažai esti aštraus skonio ir žalsvoko atspalvio.
Kiekvienoje šalyje žuvies padažas turi tam tikras variacijas, pavyzdžiui, Kambodžoje, be skysto (tuk trey), žinoma ir žuvų pasta (prahoc), Filipinuose, be tradicinio (patis), žinoma ir žuvų pasta (bagoon), Laose padažas (nam paa) gaminamas iš įvairių žuvų ir fermentuojama druskos tirpalu, o Tailande tradiciškai – iš sardinių ir kitų smulkių žuvelių (nam pla).
Žr. pãdažas (3b)

Fish sauce – a sauce of hot groups. It is mostly used in sauces and other Southeast Asian cuisines of the world, produced by the fermentation of fish and other seafood.
Fish sauce can be prepared in liquid or paste-like consistency. Made from fish waste (guts, scales, fins) or small Fish and shrimp, which are mixed with salt, press it and left to ferment. Eventually particles decompose, there is a liquid, and which is fish sauce.
Lithuania sauces made from fish broth and toasted a light meal with a variety of applications. They are suitable for fish dishes Gardini.
Assigned to:
1st White fish sauces.
2nd Tomato sauces fish.
White fish sauces are made of white meat sauces, meat broth instead of just taken the fish broth. These sauces are used only for fish dishes, for example., White sauce with white wine – cooked to or steam fish dishes; Pickle Sauce – to steam fish, lobster sauce – the dish is to steam lobster or fish.
Tomato sauces of fish supplied with hot boiled and cooked by steaming fish.
All the fish listed below are based sauces and savory žalsvoko shade.
In each country, fish sauce, you have certain variations, for example, Cambodia, in addition to the liquid (tuk Trey), and of course fish paste (prahoc), the Philippines, in addition to the traditional (female), and of course fish paste (Bago), Laos sauce (nam PAA) produced from a variety of fish and fermented in salt solution, and Thailand have traditionally – from sardines and other small fish on (NAM PLA).
See. sauce

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: