© 5Karamelė/5Caramel

26 Rgs

5 Karamèlė (2) [pranc. caramel] – rudas, natūralus dažiklis (E150a), gaunamas kaitinant cukrų su rūgštimis ir šarmais. Tai paprasta karamelė, ruošiama kontroliuojant termiškai apdorojamus maistinius angliavandenius, skatina karamelizavimą, galima naudoti rūgštis, šarmus ir druskas, tačiau negalima naudoti sulfitų ir amonio junginių.
Rekomenduojama panaikinti. Būna skysto ir miltelių pavidalo. Naudojama kepiniuose, gėrimuose, desertuose, gatavuose patiekaluose. Tinka aperityvams ir alkoholiniams gėrimams. Paprasta karamelė su neigiamu koloidiniu krūviu ir rausvai ruda tonacija.
Žr. dažìklis (2)

5 Caramel [French. caramel] – brown, natural colour (E150a), produced by heating sugars with acids and alkalis. It’s easy caramel is prepared by controlled heat-treated food carbohydrates, promotes caramelisation can use acids, alkalis and salts, but do not use sulphites and ammonium compounds.
Recommended repeal. There are liquid and powder form. Used in bakery products, beverages, desserts, ready-made meals. Suitable for aperitifs and alcoholic beverages. Easy caramel with a negative colloidal workload and reddish-brown tonality.
See. colouring

Advertisements

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: