© 2Karamelė/2Caramel

26 Rgs

2 Karamèlė (2) [pranc. caramel] – degintas cukrus, dedamas į konditerijos gaminius. Tai pakaitintas cukrus, kol jis ištirpsta ir virsta ruduoju sirupu.
Degintas cukrus – ingredientas. Tai karamelė su neigiamu koloidiniu krūviu ir rausvai ruda tonacija, naudojama alkoholiniams gėrimams, kepyklose, konditerijos pramonėje, farmacijos pramonėje.
Degintas cukrus vartojamas pyragams kepti, saldiems padažams ir pudingams, karamele suvilgomos skardos, kuriose ruošiami pudingai ir saldūs kremai. Karamelė naudojama kaip saldus, trapus apvalkalas braškėms, ja nuspalvinamos sriubos, troškiniai bei padažai.
Žr. karamèlės spalva

2 Caramel [French. caramel] – burnt sugar, added to pastry products. This sugar is heated until it dissolves and turns into a brown syrup.
Burned sugar – an ingredient. This is a candy with a negative colloidal workload and reddish-brown tonality used in alcoholic beverages, bakery and confectionery industry, the pharmaceutical industry.
Burned sugar used for baking cakes, sweet sauces and puddings, caramel soaked sheets, which are prepared puddings and custard. Caramel is used as a sweet, crisp coating of strawberries, it nuspalvinamos soup, stew and sauces.
See. caramel color

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: