© Karamelizavimas/Caramelisation

26 Rgs

Karamelizãvimas (1) – visiškas cukraus suirimas, susidarant tamsios spalvos produktams.
Karamele virtęs cukrus nesikristalizuoja. Iš visų cukrų lengviausiai karamelizuojasi laktozė ir fruktozė.
Proceso metu cukrus kaitinamas iki 200 °C temperatūros. Jis parusvėja. Dažniausiai pakepintas cukrus užpilamas skysčiu.
Sacharozei kristalizuojantis aukštesnėje temperatūroje, susidaro daugelis karamelizavimo produktų: karmelanas (ruda, vandenyje tirpstanti medžiaga), karmelenas (juoda, vandenyje netirpstanti medžiaga) ir kiti oksidai, kurių junginiai su vandeniu sudaro rūgštis. Šių karamelizavimo produktų mišinys vartojamas kaip maistiniai dažai ir vadinamas degintu cukrumi.
Apkepinant augalinius produktus (šakniavaisius, kopūstines daržoves, bulves), jų paviršiuje dėl karamelizavimo susidaro rusva plutelė.
Žr. griliãžas (2), 1-5 karamèlė (2)

Caramelisation – a total collapse of sugar to produce a dark-colored products.
Caramel steamed sugar may crystallize. Of all the most sugar caramelised lactose and fructose.
Process, sugar is heated to 200 ° C temperature. It is brown. Most fry sugar poured liquid.
Sucrose crystallization at higher temperatures leads to many products: carmelan (brown, water-soluble material) carmelen (black, water-insoluble substance) and other oxides of compounds with water to create acid. Mixture of these products used as food dyes, known as burnt sugar.
Roasting plant products (roots, brassicas, potatoes), the surface of the brown crust formed caramelisation.
See. 1-5 caramel, grillage

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: