© Rafinuotas cukrus/Refined sugar

26 Rgs

Rafinúotas cùkrus [pranc. raffiner – valyti, tobulinti, smulkinti] – valytas cukrus be priemaišų, gaunamas rūšiuojant kristalus pagal dydį.
Pirmąkart baltasis cukrus pradėtas gaminti 1840 m.
Kadangi cukrus yra gelsvas ir su priemaišomis, todėl jis papildomai gryninamas, t.y. rafinuojamas ir spalvinamas žydru dažu, suteikiančiu jam baltumo.
Rafinuoto cukraus rūšys yra granuliuotas cukrus ir cukraus pudra. Cukraus glajus gaunamas iš cukraus pudros. Kad nesusidarytų gumulų, pridedama kreidos miltelių.
Žr. rafinãdas (2)

Refined sugar [French. Raffinera – clean, improve, chopped] – refined sugar without pulp, obtained by sorting the crystals by size.
For the first time started to produce white sugar in 1840.
Because the sugar is yellow and pure, because it is further purified, ie, refined and the color is a blue dye, giving him white.
Types of refined sugar is granulated sugar and icing sugar. Sugar produced from sugar glaze icing. To avoid balls, add powdered chalk.
See. loaf-sugar

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: