© Sacharozė/Saccharose

26 Rgs

Sacharòzė (2) [gr. sakchar – cukrus] – fermentas, skaidantis angliavandenį sacharozę į gliukozę ir fruktozę. Tai neperdirbtas cukranendrių ir cukrinių runkelių cukrus.
Tai vienas iš labiausiai gamtoje paplitusių augalinės kilmės angliavandenių. Jis gaunamas iš cukrinių runkelių arba cukranendrių. Randama vaisiuose ir daržovėse.
Koncentruoti cukraus tirpalai turi konservuojančių savybių, dėl to valgomasis cukrus dedamas į uogienes, sirupus, kompotus, konservuojamus vaisius ir uogas, o esant aukštesnei nei 200° C temperatūrai, jis pradeda irti.
Žr. angliãvandeniai dgs. (1), cùkrus (2), saldìklis (2)


Saccharose (sucrose) [Greek. sakchar – sugar] – an enzyme decomposition of hydrocarbons of sucrose into glucose and fructose. This unprocessed sugar cane and beet sugar.
This is one of the most naturally occurring plant sugars. It is derived from sugar beet or sugar cane. Found in fruits and vegetables.
Concentrated sugar solutions are preservative properties of sugar placed in the dining room into jams, syrups, fruit, preserved fruit and berries, and temperatures exceeding 200 ° C, it will start to crumble.
See. carbohydrates, sugar, sweetener

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: