© Agurkų sriuba-Cucumber soup

25 Sau


Agurkų sriubà (kitaip – agurkinė sriubà, agurkiẽnė (2)) – skystas valgis, verdamas su kopūstais ir bulvėmis arba su baltomis prieskoninėmis daržovėmis, rūgštynėmis ir špinatais, arba su perlinėmis ir ryžių kruopomis.
Agurkinė sriuba – senas patiekalas, turintis turtingą istoriją ir galintis pasigirti daugybe atmainų ir išradingiausių receptų. Anksčiau panašias sriubas virdavo su ikrais, vištiena, mėsa. Agurkų raugą kartais keisdavo skiestomis citrinų sultimis, tačiau tokią prabangą sau leisti galėjo tik turtingi žmonės.
Agurkų raugas sriuboms gaminti buvo naudojamas nuo XV amžiaus, tačiau jo santykis su kitais produktais sriuboje buvo toks skirtingas, kad ilgainiui susiformavo skirtingi patiekalai. Vienuose iš jų agurkų rūgštelė buvo tik švelnus papildomas prieskonis, o kituose – dominavo rūgščiai sūrus ir aitrus raugintų agurkų skonis.
Agurkinė sriuba tinka žiemą. Ji ruošiama su įvairiausiais produktais – mėsa, subproduktais, vištiena, žuvimi, kruopomis. Svarbiausia – rauginti agurkai ir jų raugas. Kuo skanesni agurkai, tuo skanesnė sriuba.
Dabar raugintų agurkų sriubos verdamos iš bulvių, morkų ir kitų šakniavaisių, turinčių neutralų skonį ir galinčių sušvelninti pagrindinio sriubos ingrediento – raugintų agurkų – aitrumą. Tokių sriubų sudėtinė dalis dažniausiai būna kokios nors kruopos (miežinės, perlinės, grikiai ar ryžiai), tačiau galima apsieiti ir be jų.
Agurkinė sriuba neįsivaizduojama be daugybės prieskoninių daržovių, kurios suteikia sriubai nepakartojamą skonį. Tai prieskoninės daržovės ir žalumynai (svogūnai, salierai, petražolės, pastarnokai, krapai, čiobreliai, peletrūnas ir kiti). Tinka šioms sriuboms ir kiti prieskoniai – laurų lapeliai, kvapieji ir juodieji pipirai ir pan.
Agurkai nulupami, išimamos sėklinės ir supjaustoma rombo formos gabaliukais arba stambiomis juostelėmis. Nelupami tik jauni ir maži agurkėliai.
Agurkus geriausia sudėti į sriubą po to, kai jau esti išvirusios visos daržovės. Rūgštingumui padidinti kartais į agurkų sriubas pilama agurkų sūrymo, kuris užvirinamas, perkošiamas ir tik tada naudojamas.
Kad agurkų sriuba būtų malonaus skonio, ne per rūgšti ir sūri, būtina laikytis tam tikrų proporcijų. Agurkų bei jų skonį neutralizuojančių komponentų (bulvių, morkų, kruopų ir t.t.) turi būti po 100-120 g 1,5 l sriubos. Grynas agurkų raugas į sriubą pilamas tik tuomet, kai sąmoningai norima aštresnės sriubos arba kai agurkai nepakankamai sūrūs ar įrūgę. Jei raugas pilamas į sriubą, jį prieš tai reikia užvirinti.
Tradiciškai raugintų agurkų sriuboms šakniavaisiai (morkos, salierai ir kt.) yra pjaustomi šiaudeliais ir patroškinami. Svogūnai smulkinami ir troškinami atskirai, uždengtame inde ant mažos ugnies. Į sriubą dedant žalias šakniavaisines daržoves blogėja sriubos skonis, o ir pačios daržovės tampa vandeningos ir ne tokios skanios. Be to, kai kurios iš jų tamsėja – taigi prastėja sriubos skonis ir spalva. Bulvės pjaustomos nedidelėmis lazdelėmis.
Rauginti agurkai gali būti naudojami su odele, jei ji plona. Jei oda stora, pageltusi, ją būtina nulupti. Jei buvo raugti jau peraugę agurkai, turintys stambias sėklas, jas reikia išimti, o sriubai naudoti tik agurko minkštimą. Agurkai paprastai pjaustomi lazdelėmis arba kubeliais, užpilami trupučiu sultinio ir 20 min. patroškinami uždengtame inde.
Sriubai naudojamas kruopas reikia nuplauti šaltame vandenyje, tuomet užpilti verdančiu vandeniu ir brinkinti 30-40 min., retkarčiais nupilant vandenį ir iš naujo užplikant.
Svarbu tinkamai paruošti subproduktus ir mėsą. Kruopščiausiai turi būti paruošti inkstai. Juos būtinai reikia gerai išplauti, tuomet išpjaustyti visas plėves bei riebalus ir užmerkti dideliame kiekyje vandens maždaug 8 val. Vandenį per tą laiką reikia kelis kartus pakeisti. Tuomet inkstai verdami apie 30 min., truputį atvėsinami ir supjaustomi juostelėmis.
Agurkų sriuboms virti imamas mėsos, žuvies ar grybų sultinys.
Nuo seno buvo manoma, kad į agurkinę sriubą geriausiai tinka subproduktai. Tikriausia agurkinė – su jaučio arba veršiuko inkstais, tačiau puikiai į ją tinka skrandukai, širdis, kepenėlės, plaučiai ir t.t. Paukštienos mėgėjai agurkų sriubą verda su paukštienos subproduktais. Patiekiant mėsišką agurkų sriubą, dedami gabalėliai mėsos. Gerai tinka virti inkstai, paukštiena.
Agurkų sriubos verdamos ir su žuvimi. Agurkienei skirta žuvis turėtų būti riebi. Tokioje sriuboje agurkų raugą patartina pakeisti citrinų sultimis ar citrinų griežinėliais. Patiekiant agurkų sriubą su žuvimi – dedama žuvies, patiekiant sriubą su grybais – grybų. Šios sriubos balinamos grietine arba pieno ir kiaušinių trynių mišiniu. Prie mėsiškos agurkų sriubos galima patiekti varškės paplotėlį, prie agurkų sriubos su žuvimi – žuvimi kimštą pyragėlį.
Agurkienė verdama ir su kruopomis. Tai priklauso nuo to, kokia mėsa naudojama. Perlinės kruopos labiausiai tinka, kai sriuba verdama iš inkstų ir jautienos. Ryžiai skaniausi sriuboje iš vištienos arba kalakutienos, o miežinės kruopos tinka sriubai iš antienos ir žąsienos. Vegetariškoms agurkų sriuboms geriausia rinktis grikius arba ryžius.
Agurkų sriuba valgoma su duona, skrebučiais, su grietine ir pan.
Žr. sriubà (4)

Cucumber soup (otherwise – pickle soup) – the liquid meal, cooked with cabbage and potatoes or vegetables with white pepper, sorrel and spinach, or rice with pearled and whole grains.
Pickle soup – an old dish with a rich history and boasts a number of strains capable and inventive recipes. Previously, like soups, boiled with caviar, chicken, meat. Cucumber starter modified diluted lemon juice, but this could afford a luxury only wealthy people.
Cucumber yeast was used in the manufacture of soups from the fifteenth century, but his relationship with the rest of the soup was so different that eventually resulted in different dishes. One of them determines the taste of cucumber was just a mild flavor is added, and others – dominated by acid-salt and spicy pickled cucumber flavor.
Pickle soup for winter. It is prepared with a wide range of products – meat, offal, chicken, fish, whole grains. Most importantly – pickles and yeast. The cucumbers taste better, the delicious soup.
Now, pickled cucumber soup of boiled potatoes, carrots and other root vegetables, with a neutral taste and can mitigate the main ingredient in soups – pickled cucumbers – bitterness. Such soups are usually an integral part of any grain (barley, pearled, buckwheat or rice), but can do without them.
Pickle soup unthinkable without many spices, vegetables, which give the soup a unique flavor. This spice vegetables and herbs (onion, celery, parsley, parsnips, dill, thyme, tarragon, etc.). Suitable for those soups, and other spices – bay leaves, allspice and black pepper and so on.
Cucumbers peeled, seed removed and cut into diamond shaped pieces or large strips. No need to strip off only the young and young cucumbers.
Cucumber soup is best to add after you have cooked all the vegetables justifies. Acidification sometimes add to the soup cucumber brine, which bring to the boil, and then Acidification sometimes add to the soup cucumber brine, which bring to the boil, and pass it through a colander before using.
Cucumber soup that is tasty, not too sour, and salty, must comply with certain proportions. Cucumber and the taste-neutralizing ingredients (potatoes, carrots, barley, etc.) must be in 100-120 grams of 1.5 soups. Fresh cucumber soup starter to add only if you want to deliberately pronounced or cucumber soup, salty or sour enough. If the yeast is added to the soup before it is to be welded.
Traditionally, pickled cucumber soup root vegetables (carrots, celery, etc.). Traditionally, pickled cucumber soup, root vegetables (carrots, celery, etc..) strips are cut and a little stewed. Milling and onions stewed separate container with a lid over a low flame. In the soup by adding raw root vegetable soups taste worse, and while the vegetables are watery and less tasty. In addition, some of them darker – and thus deteriorate the taste and color of the soup. Potatoes cut small twigs.
Pickles can be used with the skin, where it is thin. If the skin is thick, yellowing, it must be peeled. If you were already turned sour cucumber, with large seeds, they must be removed and used only for soup of cucumber flesh. Cucumbers are usually cut sticks or cubes, poured a small amount of broth and 20 minutes, slightly stewed dish with a lid.
Soup meal used to be washed in cold water, then pour boiling water and soak 30-40 minutes. occasionally by draining the water and re-poured with boiling water.
It is important to properly prepare the meat and offal. Must be careful to prepare the kidneys. They are sure to be well washed, then cut out all fat and membrane and closing a large quantity of water about eight hours. Water during that time to be repeatedly changed. Then the kidneys are cooked for about 30 minutes., Slightly cool and cut into strips.
Cucumber soup is taken with meat, fish or mushroom broth.
Since ancient times it was thought that the Pickle soup is best suited for offal. Presumably Pickle – the bull or calf kidney, but perfectly suited to her stomach, heart, liver, lungs, etc. Poultry fans cucumber soup is boiling with poultry offal. Cucumber soup is served with meaty, placed pieces of meat. Well suited for cooked kidney, poultry meat.
Cucumber soup and boiled fish. Cucumber soup is oily fish should be. In a cucumber soup starter is advisable to replace lemon juice or lemon slices. Serve with cucumber soup with a fish – the fish is placed, serving soup with mushrooms – mushrooms. These soups bleached cream or milk and egg yolk mixture. To be fleshy cucumber soup, serve cheese cake, cucumber soup with the fish – fish stuffed pastry.
Cucumber soup cooked with whole grains. It depends on what meat is used. Pearl barley is best suited when the soup boiled beef and the kidney. Rice delicious soup made from chicken or turkey and barley grains for soup of the duck and goose. Vegetarian soup best choice of rice or buckwheat.
Cucumber soup is eaten with bread, toast with sour cream and so on.
See. soup

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: