© Karibus mėsa

12 Vas

Karìbus mėsà [Kanados pranc. caribou] – tradicinis (etninis) eskimų valgis iš žvėrienos su prieskoniais. Tai viena iš Šiaurės Amerikos arktiniuose rajonuose gyvenančių elnių (Rangifer Caribou) veislių, paplitusių Aliaskoje (JAV), Rusijoje, Grenlandijoje.

Mėsoje gausu cholesterolio, vitamino A, B12, B6, nedaug vitamino C, riboflavino (vitamino B2), tiamino (vitamino B1), pantoteno rūgšties (vitamino B5), mineralinių medžiagų (geležies, magnio, fosforo, kalio, natrio, kalcio), riebalų, proteino. Proteinų turi daugiau nei riebalų. 100 g mėsos energinė vertė – 1079 kJ (258 kcal).

Maistui karibus mėsa vartojama virta ir kepta. Gaminami delikatesiniai ir dietiniai patiekalai (pvz., kepsniai, troškiniai, sriubos), valgiai iš subproduktų (elnio kepenų, liežuvių, smegenų ir pan.).

Žr. elníena (1), žvėríena (1)

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: