© Konservuota mėsa

12 Vas

Konservúota mėsà – gaminys iš paruoštų, išvirtų ar keptų (apkeptų) skerdienos dalių sultinyje.

Paruošta mėsa (be kaulų, sausgyslių, plėvelių) dedama į puodą, užpilama druska ir vandeniu, dedama prieskonių ir verdama apie keletą valandų, kol mėsa suminkštėja. Išvirta mėsa dedama į stiklainius, sudėta mėsa apipilama verdančiu sultiniu ir uždaroma  hermetiškai sterilizuotuose stiklainiuose, verčiama aukštyn dugnu ir paliekama atvėsti.

Mėsa gali būti supjaustoma kubeliais arba juostelėmis ir panašiai.

Laikoma vėsiose patalpose, rūsiuose.

Prieš vartojimą rekomenduojama paruoštą konservuotą gaminį pakaitinti iki tam tikros temperatūros.

Žr. konsèrvai dgs. (1), mėsà (4)

 

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: