© Malta mėsa

12 Vas

Maltà mėsà – kaklinės, paslėpsnio, antros kategorijos šoninės, galūnių mėsa ir nuopjovos, sukauptos skirstant mėsą, apipjaustant gabalų plonąsias dalis, nelygumus.

Nuopjovos gaunamos įvairaus pavidalo bei dydžio. Pjaustant šią mėsą, sausgyslės, kremzlės, stambios jungiamosios plėvės, riebalai ir didieji kraujo indai pašalinami.

Iš maltos mėsos gaminami malti bifštekso, pjausnio, filė pusgaminiai (maltiniai, kukuliai).

Žr. 1  fáršas (1), mėsà (4), skerdenà (3b)

 

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: