© Šviežia mėsa

12 Vas


Šviežià mėsà – jokiu konservavimo procesu neapdorota mėsa, išskyrus atšaldytą, sušaldytą arba greitai sušaldytą mėsą, įskaitant mėsą vakuuminėse pakuotėse arba apsauginių dujų atmosferoje.
Šviežia mėsa tuoj pat po patikrinimo atšaldoma ir palaikoma pastovi jos temperatūra: skerdenų ir gabalų – ne daugiau kaip +7 °C, o subproduktų – +3°C. Tai būtina sąlyga mėsos transportavimui naudojant temperatūrą, kuri tinkama specialių produktų gamybai.
Kompetentinga institucija kai kuriais atvejais gali leisti nukrypti nuo šio reikalavimo dėl techninių priežasčių, susijusių su mėsos brandinimu, ir leisti gabenti mėsą į mėsos išpjaustymo įmones ar mėsines, kurios yra visai šalia skerdyklos, su sąlyga, kad gabenimas trunka ne daugiau kaip dvi valandas.
Vežant turi būti išlaikoma nurodyta temperatūra, tačiau vežti galima, jeigu kompetentinga institucija, siekdama, kad būtų gaminami tam tikri produktai, leidžia, jeigu vežama pagal tos kompetentingos institucijos nustatytus iš vienos tam tikros įmonės į kitą įmonę reikalavimus ir mėsa nedelsiant išvežama iš skerdyklos arba išpjaustymo patalpos toje pačioje vietoje kaip skerdimo patalpos ir vežama ne ilgiau kaip dvi valandas.
Tam tikri produktai suprantami kaip bet kokie produktai, kuriems kompetentinga institucija suteikia leidimą ir konkretizuoja reikalavimus, kurių turi būti laikomasi.
Žr. mėsà (4)

Reklama

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: