© Virta mėsa

12 Vas

Virtà mėsà – mėsos užkandis.
Šaltiesiems mėsos patiekalams vartojama pirmos ir antros rūšies mėsa. Ji verdama mažame vandens kiekyje, kad būtų vos apsemta, su daug prieskonių ir prieskoninių daržovių. Tada esti kvapesnė, maistingesnė. Pjaustoma prieš pat tiekiant, nes pastovėjusi apdžiūsta, negražiai atrodo ir būna ne tokia skani.
Prie šaltųjų mėsos patiekalų tiekiama krienų, marinuotų, raugintų daržovių, o prie paukštienos – vaisių ir bruknių uogienės.
Žr. vìrtas mėsõs pãtiekalas

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: