© Plastmasinis indas

17 Vas

Plastmãsinis iñdas – dedamoji priemonė, pagaminta iš plastinės masės.

Plastmasiniai indai patogūs ir higieniški gaminant maistą virtuvėje, vaišinantis gamtoje, kelionių metu. Jie stipresni už stiklinius, porcelianinius, fajansinius, lengvai plaunami ir ilgaamžiai.

Netinka rauginti kopūstų, agurkų, grybų, pomidorų, ilgiau laikyti pieno, grietinės, sviesto, varškės, nes produktai įgauna nemalonų kvapą ir skonį.

Plaunama taip pat kaip ir stikliniai ar fajansiniai, t.y. su geriamąja soda. Paskui gerai išskalaujama. Plastmasinių gaminių negalima plauti labai karštu vandeniu.

Perkant plastmasinius indus parduotuvėse paprastai nurodoma jų markiruotė (indo paskirtis): sausiems produktams ar maistui laikyti, ar šaltam vandeniui ir kt.

Plg. plastikìnis iñdas

Žr. iñdas (2)

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: