© Lietinis

4 Kov

Lietìnis (2) – sklindis, vyniotas su varške, sūriu, mėsa, vaisiais ar uogomis. Tai keptas miltų patiekalas.

Gaminamas iš miltų, kiaušinių, vandens ar pieno, druskos. Daroma tešla turi būti grietinėlės tirštumo. Kepama orkaitėje apverčiant abi puses. Įdaromas panašiai kaip virtinis: mėsa, kopūstais, grybais, morkomis, varške, aguonomis, vaisių ir uogų marmeladu, cinamonu su cukrumi. Įdaras užtepamas ant lietinio, sulenkiama trikampiu ar keturkampiu ir apkepamas karštuose riebaluose.

Prie lietinių duodamas lydytas sviestas, spirginti lašinukai ar saldūs padažai, žiūrint, kuo jie įdaryti.

Dažniausiai paduodamas su grietine arba uogiene, arba patepant vaisių tyre ar cukraus pudra. Parduodamas su smulkinta apkepta kalakutiena, porais, šparaginėmis pupelėmis, aitriąja paprika ir meksikietišku padažu.

Žr. virtìnis (2)

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: