© Maseduanas

3 Rgp

Vaisinis maseduanasMaseduanas – desertinis valgis, gaminamas iš vaisių arba uogų. Jis panašus į  želė arba kompotą, tačiau skirtingai nuo jų maseduanas yra maistingesnis ir skanesnis.

Šis valgis gaminamas maždaug parą laiko. Jam tinka įvairios uogos ir vaisiai.

Gaminant šį patiekalą, svarbiausia yra laikytis gaminimo technologijos. Džiovintus vaisius plaukite šaltame ir šiltame vandenyje tol, kol vanduo bus skaidrus. Nuplautus vaisius palikite vandenyje išbrinkti.

***

3,5 l vandens, 3 stiklinės džiovintų vaisių mišinio, 400 g supjaustytų vaisių ir uogų, 400 g. cukraus, 50 g želatinos.

* Pusantro litro vandens užvirinkite ir supilkite į jį džiovintus vaisius. 20 minučių pavirinkite. Suberkite cukrų, šviežias uogas, vaisius ir virkite dar 10 minučių. Paskui nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir leiskite ataušti.

* Kol aušta, į kitą dubenį suberkite želatiną, ją užpilkite stikline šalto vandens. Jai brinkstant, po truputį, per 2-3 valandas supilkite dar vieną stiklinę vandens.

* Prieš pilant želatiną į išvirtus vaisius ir uogas, ją maišydami pakaitinkite, kol pasidarys vientisa masė.

* Kai išvirti vaisiai atšals, želatina visiškai išbrinks, juos sumaišykite ir maišant kaitinkite iki virimo, bet neužvirinkite.

*Mišinį ataušinkite ir 5-6 valandas palaikykite šaldytuve.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: