© Daržovių sultys

12 Sau

Daržovių sultysIš šviežių daržovių išspaustos sultys – reikalingiausių ir lengviausiai įsisavinamų mūsų organizmui būtinų elementų šaltinis.

Daržovių sultys – tai organizmo „statybininkės“ bei „rekonstruktorės“. Jose gausu visų žmogui būtinų amino rūgščių, mineralinių medžiagų, druskų, fermentų ir vitaminų. Jas gerti reikia šviežias, natūralias, be konservantų ir laikytis jų išspaudimo technologijos. Turint galvoje netaisyklingą mūsų mitybą, augalų sultys yra gyvybiškai svarbios, kadangi aprūpina organizmą gyvais komponentais bei vitaminais, kurių trūksta virtuose ir apdorotuose produktuose.

Galima maitintis 4-5 kartus per dieną ir vis vien sekinti organizmą, griauti fermentinę pusiausvyrą – visa tai atsitiks tada, kai nebus vartojama pakankamai vaisių ir daržovių. Savaime suprantama, kad sultis reikia gerti šviežias.

Kaip žinoma, žmogaus organizmo ląstelės sensta ir žūva. Jas visą laiką reikia atstatyti. Iš „negyvo“ maisto (virto, kepto, konservuoto) sudaryta dieta veda prie greitesnio ląstelių žuvimo.

Kai geriame vaisių ir daržovių sultis, į mūsų organizmą patenka „gyvas“ maistas, kuris įsisavinamas bei suvirškinamas per 10-15 minučių, jis pilnai išnaudojamas mūsų kūno ląstelių, audinių ir organų maitinimui ir atstatymui.

 

MORKŲ SULTYS

Morkų sultysTai turtingiausias vitamino A šaltinis, kurį organizmas gerai įsisavina. Šiose sultyse taip pat gausu vitaminų B, C, D, E, PP, K. Morkų sultys gerina virškinimą.

Priklausomai nuo sveikatos būklės, per dieną galima išgerti 0,5-3 l sulčių. Jos itin naudingos nėščioms ir maitinančioms moterims.

Morkų sultys – tai natūralus tirpiklis, sergant opaligėmis ar vėžiu. Jos padidina imunitetą infekcijoms, saugo nervinę sistemą, suteikia žvalumo bei gyvybinės energijos.

Virškinamojo trakto bei kepenų ligas dažnai lemia paruoštose natūraliose morkų sultyse esančių elementų trūkumas. Geriant sultis dideliais kiekiais gali pasikeisti odos spalva.

Morkų sultimis galima gydyti sausą odą, dermatitus, kai kuriuos kitus odos susirgimus, netgi nevaisingumą.

Jose gausu kalcio, magnio ir geležies, kurie palaiko organizme fosforo, sieros, chloro organinių junginių pusiausvyrą.

Kaip pagalbinė priemonė natūralios morkų sultys naudojamos ir gydant opaligę bei skrandžio vėžį. Įrodyta, jog jos – vienas iš mūsų laikmečio stebuklų.

Tačiau jas vartojant iš raciono būtina pašalinti cukrų, krakmolą ir miltus. Kartais dideli morkų sulčių kiekiai gali sukelti netgi šiokią tokią depresiją. Visa tai natūralu ir tik įspėja, kad motina gamta pradėjo Jūsų organizmo „generalinį tvarkymą“, kurio svarbiausias pagalbininkas ir yra šios sultys.

 

BUROKĖLIŲ SULTYS

 

Burokėlių sultysPozityviausia burokėlių sulčių savybė ta, kad jose yra apie 50 proc. natrio ir tik 5 proc. kalcio. Toks santykis būtinas palaikyti kalcio stiprumą, kai dėl ilgalaikio virto maisto vartojimo kraujagyslėse prisikaupia neorganinio kalcio. Tai sąlygoja venų išsiplėtimą, aukštą arterinį kraujospūdį, širdies veiklos sutrikimus.

Burokėlių sultyse esančio kalcio kiekis garantuoja visų organizmo funkcijų sėkmingą atlikimą.

Vartojant vien tik morkų sultis, gali prasidėti valomoji reakcija, pasireiškianti galvos svaigimu, pykinimu. Iš pradžių reikia gerti burokėlių ir morkų (pastarųjų daugiau) sulčių mišinį, pamažu didinant burokėlių sulčių kiekį. Paprastai pakanka 1-1,5 stiklinės burokėlių sulčių 2 kartus per dieną.

 

BULVIŲ SULTYS

 

Bulvių sultysŽalių bulvių sultys labai veiksmingos, šalinant odos dėmes. Tai galima paaiškinti didele kalio, sieros, fosforo bei chloro koncentracija.

Bulvių sultys taip pat gerai išvalo organizmą. Sumaišius su morkų bei salierų sultimis, jos padeda sutrikus virškinimui, nervams, sergant Bazedovo liga.

Kasdien išgeriant po 500 g šio gėrimo, galima pasiekti teigiamų gastrito ir skrandžio opaligės gydymo rezultatų. Gydantis tokiu būdu iš raciono reikia išbraukti visus mėsos bei žuvies patiekalus.

 

AGURKŲ SULTYS

 

Agurkų sultysBe kitų vertingų savybių, agurkų sultys skatina plaukų augimą.

Agurkų ir morkų sulčių mišinys padeda skundžiantis reumatiniais skausmais, kadangi pirmosios stimuliuoja medžiagų apykaitą ir padeda išsiskirti iš organizmo šlapimo rūgščiai.

Didelė kalio koncentracija šių daržovių sultyse padeda kovojant su širdies bei kraujagyslių ligomis, spaudimo sutrikimais, apsaugo nuo nagų lūžinėjimo bei plaukų slinkimo.

 

KIAULPIENIŲ SULTYS

 

Kiaulpienių sultysTai puiki tonizuojanti priemonė, turtingas magnio ir geležies šaltinis. Šie vitaminai būtini, norint padidinti rūgštingumo neutralizaciją ir normalizuoti organizmo šarminės terpės pusiausvyrą.

Kiaulpienių sultys gaunamos iš šaknų bei lapų. Jos labai naudingos nėščioms moterims, kadangi ten esantis magnis veiksmingas vaisiaus skeleto formavimuisi.

Natūralios kiaulpienių sultys, sumaišytos su morkų ir ropės lapų sunka padeda sergant stuburo ar kitomis kaulų ligomis, taip pat stiprina dantis, užkerta kelią jų gedimui.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: