© Kaip derinti vyną ir valgius?

27 Vas

Žmogus per klystkelius suranda tikrą kelią.

V. Gėtė

BožolėKaip derinti vyną ir maistą, sprendžiame individualiai. Juk kiekvieno žmogaus skonis skirtingas, todėl svarbiausia atrasti, koks vyno ir maisto derinys mums labiausiai patinka, ir nesirūpinti dėl kitų nuomonės. Tačiau pradedančiajam vyno mėgėjui tai nėra labai paprasta. Taigi siūlome pasinaudoti šiomis rekomendacijomis.

Iš pradžių geriami silpnesni gėrimai, paskui pereinama prie stipresnių. Todėl raudonasis vynas paprastai nėra patiekiamas prie užkandžių ar lengvesnių patiekalų. Jis labiau tinka prie jautienos, makaronų ir pan.

Beaujolais

Beaujolais – tinka su aštriu sūriu, makaronais, raudonuoju padažu, paukštiena, kiauliena, užkandžiais.

 Pinot Noir

Pinot Noir – dera prie aštraus sūrio, makaronų, raudonojo padažo, kiaulienos, jautienos.

 MerlotCabernet Merlot

Merlot, Cabernet – dera prie aštraus sūrio, makaronų, raudonojo padažo, jautienos, šokolado.

 Zinfandel

Zinfandel – tinka su aštriu sūriu, makaronų, raudonuoju padažu, jautiena.

Portveinas 

Portveinas – dera prie aštraus sūrio, šokolado.

Chenin Blanc 

Chenin Blanc – dera prie švelnaus ir aštraus sūrio, užkandžių, krevečių, krabų, omarų, vėžiagyvių, azijietiško maisto, paukštienos.

 Gewurz traminer

Gewurz traminer – tinka prie švelnaus sūrio, užkandžių, azijietiško maisto, paukštienos, kiaulienos.

 Dry Riesling

Dry Riesling – tinka su švelniu bei aštriu sūriu, užkandžiais, krevetėmis, krabais, omarais, švelniu padažu, grilyje kepta žuvimi, azijietišku maistu, paukštiena, kiauliena.

 Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc – geriausiai dera prie švelnaus ir aštraus sūrio, užkandžių, austrių, krevečių, krabų, omarų, vėžiagyvių, jūrų gėrybių, švelnaus padažo, grilyje keptos žuvies, makaronų, grietinėlės padažo, paukštienos.

 Chardonnay

Chardonnay – tinka prie aštraus sūrio, užkandžių, austrių, kitų jūrų gėrybių, švelnaus padažo, grilyje keptos žuvies, paukštienos, kiaulienos.

 White Riesling

White Riesling – geriausiai dera prie švelnaus sūrio ir šokolado.

Vis dėlto pasikliaukite savo nuomone ir valgykite bei gerkite tai, kas jums gardu!

 

Taip pat žiūrėkite:

Vynas

Spirituotas vynas

Vermutas

Sidras

Cheresas

Alkoholinis gėrimas

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: