© Daiginti grūdai

8 Geg

Daiginti grūdai

Nuo seno žinomas maistas ir vaistas – daiginti grūdai. Prasikalusio daigo energija, leidžianti išaugti naujam augalui, gali papildyti ir jūsų gyvybinių jėgų atsargas.

Daiginti grikiai

Daiginti grūdai – aukštos biologinės vertės produktas. Pasak istorinių šaltinių, jais savo patiekalus gardindavo ir Senovės kinai, ir graikai bei romėnai. Mūsuose daiginti grūdai ne vieną šimtmetį naudoti kaip įprastas pasninko produktas. Jie suteikdavo mūsų protėviams jėgų Advento ir Gavėnios laikotarpiu, tapdavo puikiu vitaminų ir mineralų šaltiniu šaltuoju metų laiku. Vėliau daiginti grūdai išpopuliarėjo XX a. antrojoje pusėje, kai itin susidomėta sveika mityba ir su maistu į organizmą patenkančia energija.

Daiginti kviečiai

Sausi grūdai gali išbūti net iki 50 metų, o gavę bent lašelį drėgmės pradeda dygti. Šis dygimo procesas labai intensyvus, vėliau augimas sulėtėja. Daiginamas grūdas – tai gyvybės, veržlumo, jaunos energijos simbolis. Manoma, kad šie biocheminiai procesai paveikia ir žmogaus gyvybines jėgas. Naudingos medžiagos iš daigintų grūdų pasisavinamos geriau nei vartojant grūdus kitomis formomis.

Daiginti rugiai

Grūduose gausu B grupės vitaminų, taip pat vitaminų C, PP, E, krakmolo, baltymų, šiek tiek riebalų, aminorūgščių, mineralų (cinko, magnio, vario, neorganinio fosforo). Daiginti grūdai – natūralios ląstelienos šaltinis.

Daigintos saulėgrąžos

Dygstančiuose grūduose fitoestrogenų yra 50 kartų daugiau nei subrendusiuose. Daigintuose ankštiniuose augaluose šis skaičius dar įspūdingesnis – net 600 kartų.

Kviečių želmenys

Sudygę grūdai normalizuoja biocheminį ir energetinį balansą žmogaus organizme. Vartojant daigintus grūdus organizmas geriau pasisavina geležį ir kitus mikroelementus. Šie grūdai mažina cholesterolio kiekį kraujyje, stiprina kraujagysles, spartina kraujo valymosi ir organizmo detoksikacijos procesus.

Kviečių daigų aliejus

Vos prasikalusių daigų energija pereina ir žmogui – manoma, kad kviečių daigai veikia kaip jaunystės eliksyras, didina darbingumą, stiprina regą, lytinį pajėgumą, gerina odos būklę ir plauko struktūrą, normalizuoja kraujospūdį, gerina ir vyrų, ir moterų vaisingumą, mažina riziką susirgti onkologinėmis ligomis.

Daigintų kviečių paplotėliai

100 g daigintų grūdų – tai tik 17 kcal. Taigi tai puikus maistas trokštantiems sulieknėti.

Daiginimui tinka kviečiai, rugiai, kukurūzai, avižos, saulėgrąžos, pupos, žirniai ir net riešutai. Dažniausiai vis dėlto daiginami kviečiai, rugiai, grikiai, saulėgrąžos.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: