© Užkandžių deriniai

13 Geg

Kivių, graikinių riešutų užkandis su kalendromis

Kivis ir graikiniai riešutai. Kivio vaisius – puikus antioksidantų, vitaminų E ir C šaltinis. Pastarojo kiviuose netgi daugiau nei apelsinuose. Be to, kiviuose kalio daugiau nei bananuose. Mažose juodose sėklytėse randama daug alfa lanolininės rūgšties ir organizmui reikalingų omega-3 riebiųjų rūgščių. Jei dar įsigudrintumėte suvalgyti jį su visa odele (pavyzdžiui, suplakę virtuvės kombainu), papildytumėte maistinių skaidulų atsargas.

Tai maistinių skaidulų, magnio, omega-3 rūgščių ir baltymų šaltinis. Svarbiausia – kad riešutai būtų nesūdyti ir neskrudinti. Vienai porcijai užteks 7 puselių.

Varškė su riešutų sviestu

Varškė ir riešutų sviestas. Varškės šiam sveikam užkandžiui reikės ¼ stiklinės. Neriebios, nesūdytos. Arbatinis šaukštelis riešutų sviesto, ištrintas su varške, papildys organizme baltymų, omega-3 rūgščių, vitamino E ir magnio atsargas. Tai puikus sotus užkandis, užtikrinsiantis sotumo jausmą iki kito valgymo.

Blyneliai su tarkuotu sūriu

Paplotėlis ir kiaušinienė. Paplotėlį renkamės tokį, kuriame nėra daugiau nei 100 kcal. Angliavandeniai padeda tvirtėti raumenims, o grūdai papildo organizmą skaidulomis, baltymais, vitaminu E ir cinku. Riebiojo trynio geriau atsisakyti. Išplakti 2 kiaušinio baltymus su žiupsneliu tarkuoto parmezano ir įvynioti į paplotėlį. Idealus užkandis po treniruotės.

Vaisinės salotos su jogurtu ir smulkintais migdolais

Jogurtas ir smulkinti migdolai. Neriebus jogurtas aprūpina organizmą baltymais, kalciu, vitaminais A ir B12 bei magniu. Užbarsčius jogurtą smulkintais riešutais jame dar pagausės gerųjų riebalų, kurie suteiks energijos ir sotumo ilgam, be to, toks užkandis papildys virškinimą gerinančių maistinių skaidulų atsargas.

Avokadų ir kukurūzų su kalakutiena salotos

Avokadas ir kalakutiena. Avokaduose gausu gerųjų riebalų, mažinančių cholesterolio koncentraciją organizme, foliantų, vitamino E ir glutationo – baltymo, itin svarbaus širdies veiklai. Supjaustykite avokadą į 4 dalis išilgai. Paskui supjaustykite be riebalų keptą kalakuto krūtinėlę į tiek riekelių, kiek turi avokado gabalėlių. Apvyniokite mėsą apie avokado skilteles. Kalakutienoje daug baltymų, geležies, cinko, vitamino B12, fosforo ir kalio.

Lavašas su kopūstais ir kiaušiniais

Kiaušinis ir pita. Sumaišykite supjaustytą kietai virtą kiaušinį su truputėliu neriebaus majonezo ir žiupsneliu mėgstamų prieskonių. Nors kiaušinio tryniuose esama cholesterolio, nieko baisaus – šioje kiaušinio dalyje taip pat daug maistingųjų medžiagų, vitaminų, gerųjų riebalų. Paskleiskite kiaušinių salotas ant nedidelio gabalėlio rupių grūdų pitos. Organizmą papildysite sudėtiniais angliavandeniais, maistinėmis skaidulomis, baltymais, vitaminais A ir B12.

Juodasis ir pieniškas šokoladas su migdolais

Šokoladas ir migdolai. Išsirinkite skaniausią juodąjį šokoladą, kuriame būtų ne mažiau kaip 70 procentų kakavos. Užkandžiui užteks 4 nedidelių jo plytelių. Geros kokybės juodajame šokolade gausu antioksidantų, jie gali sumažinti padidėjusį kraujospūdį, mažina cholesterolio koncentraciją. 6 migdolai šiek tiek sulėtins virškinimo procesą. Tai reiškia, kad ir stabdys cukraus kiekio padidėjimą kraujyje.

Bandelės su sūriu

Pusryčių bandelė ir sūris. Rinkitės rupaus malimo grūdų bandelę, nes papildysite organizmą sudėtiniais angliavandeniais. Perpjaukite bandelę pusiau, aptepkite kečupu. Paskui aptepkite bandelę 2 arbatiniais šaukšteliais neriebios rikotos ir užbarstykite šiek tiek tarkuoto parmezano. Tokius sumuštinukus apkepkite orkaitėje. Pamatysite, skonis – visai kaip picos, o riebalų – mažiau, produktai – sveikesni.

Bandelės su bananais ir riešutų sviestu

Bananas ir riešutų sviestas. Banano vaisiuje gausu magnio. Supjaustykite nedidelį bananą griežinėliais. Aptepkite kiekvieną gabalėlį trupučiu riešutų sviesto (ne daugiau kaip pusė arbatinio šaukštelio vienam griežinėliui). Riešutų sviestas praturtins užkandį baltymais ir sveikaisiais riebalais.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: