© Skanios sriubos patarimai

19 Geg

Daržovių sriuba

Kad sriuba būtų ne tik skani, bet ir naudinga, reikia žinoti keletą dalykų.

☼ Pirmiausia visi produktai, iš kurių virsite sriubą, turi būti švieži.

Grybų sriuba

☼ Produktai į sriubą dedami tam tikra eilės tvarka, tam, kad nė viena sudedamoji dalis nepervirtų.

☼ Sriubą sūdykite tik tada, kai ji baigia virti, t. y. tuomet, kai pagrindiniai produktai ką tik išvirė, bet nepervirė, nesukrito.

Makaronų sriuba su vištiena

☼ Prieskonių (lauro lapų, pipirų, gvazdikėlių, baziliko, druskos) dėkite į sriubą prieš baigiant ją virti.

☼ Jei sriuba sūdoma, kai produktai dar kieti, ji verda ilgiau, o jei sūdoma per vėlai – skystis būna sūrokas, o tirščiai beskoniai.

☼ Nepamirškite, kad verdant sriubą, reikia dažnai ragauti. Taip ištaisysite padarytas klaidas, stebėsite skonio ir konsistencijos pasikeitimus.

Žirnių sriuba

☼ Svarbiausias momentas būna tada, kai sriuba jau išvirta, pasūdyta ir kai lieka maždaug 3-7 minutės, kol ji visiškai išvirs. Tuomet dėkite įvairius priedus, prieskonius, kurių reikia pagal receptą.

☼ Morką, svogūną, pastarnoką į sriubą geriau dėti pakepintus. Pirmiausia kepinami svogūnai (nuo 2 iki 5 minučių), po to morkos, petražolės, salierai (8-10 minučių).

Daržovienė su pagardais

☼ Išvirtą ir uždengtą sriubą leiskite pastovėti 7-20 minučių. Tuomet prieskoniai ir druska tolygiai įsigers į visas sudedamąsias dalis, o sriubos skystis taps tirštokos konsistencijos ir gero skonio.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: