© Brangiausi delikatesai pasaulyje

29 Bir

Brangiausi delikatesai. Bulvių veislė La Bonnotte

Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, jog tai paprasčiausia valgomoji bulvė, kuri negalėtų tiek brangiai kainuoti. Vis dėlto išradingi valstiečiai, gyvenantys Nuarmutjė saloje, kasmet surenka ne daugiau nei 100 tonų veislės „La Bonnotte“ bulvių per metus. Dieviškas gumbas (pagal legendą būtent šią veislę išvedė inkų dievas) ypatingai švelnus, bulvės renkamos tik rankomis. Pati brangiausia pasaulyje bulvė apytikriai kainuoja 500 eurų už kilogramą. Daugiau skaitykite ČIA

Brangiausi delikatesai. Sumuštinis von Essen Platinum Club Sandwich

Brangiausias pasaulyje sumuštinis didžiuojasi pavadinimu „von Essen Platinum Club Sandwich“ (pažodžiui – „platininis fon Eseno klubinis sandvičius“). Paragauti jo galima sumokėjus 100 svarų sterlingų (beveik 200 dolerių) ir tik tinklo „von Essen“ viešbučiuose. Sumuštinis tikrai skanus, nes į jo sudėtį įeina ispaniškasis Iberijos kumpis (jamón ibérico), prancūziškoji Bresse vištiena (Poulet de Bresse), baltieji trumai, putpelių kiaušiniai, džiovinti itališki pomidorai ir specialiai fermentuota duona.

Brangiausi delikatesai. Pica Luis XIII

Pačią brangiausią picą „Luis XIII“ pasaulyje siūlo italų virėjas Renato Viola. Tai kainuoja 8300 eurų. Pasak autoriaus, „ši kaina neperdėta, jeigu turėsime galvoje išskirtinius produktus ir du žmones, kurie atvyksta į namus, kad picą pagamintų“. Be pagrindo, pica gaminama kliento akivaizdoje. Picos struktūrą sudaro buivolų sūris (mocarela), trijų rūšių ikrai, raudonasis langustas, krevetės ir elitinis brangus omaras. Skaninama ypatinga ne jūros, o australiška rožine druska, vadinama „Murray River“.

Brangiausi dlikatesai. Salotos Florette Sea&Earth

Brangiausiomis pasaulyje salotomis, vadinamomis „Florette Sea&Earth“, galima mėgautis Oksfordo viešbutyje „Le Manoir aux Quat Saisons“. Tarp sudedamųjų delikateso dalių – 50 g rinktinių erškėtinių šeimos žuvies – baltosios belugos – ikrų Almas, taip pat vėžiena, krabas ir omaras. Patiekalo autorius Raymond le Blanc dar įdėjo ypatingų jaunų salotų su alyvuogių aliejumi, tarkuotų trumų, raudonosios paprikos, šparagų ir bulvių, papuošdamas auksine folija. Vienos porcijos kaina – 635 svarai sterlingų. Daugiau į domios informacijos rasite ČIA

Brangiausi delikatesai. Omletas

Patį brangiausią omletą pasaulyje galima suvalgyti Niujorko viešbučio „Le Parker Meridian“ restorane. Patiekalo kaina – 1000 dolerių. Be kiaušinių, omletas gaminamas su omarais ir paduodamas su keptų bulvių pagalvėle, papuošiamas žvaigždėtojo eršketo ikrais.

Brangiausi delikatesai. Marko Giberto desertasBrangiausio deserto pasaulyje savininkas – Mark Guibert, britų virėjas-šefas, dirbantis Kambrijos grafystės viešbutyje „Lindeth Howe Country House“. Šokoladinio pudingo kaina – 34 000 dolerių. Tai desertas iš dviejų sluoksnių šampano želė ir dviejų sluoksnių suflė. Viršus padengtas juodu belgišku šokoladu ir papuoštas valgomaisiais aukso lapais ir dviejų karatų deimantais. Šis konditerijos šedevras į stalą paduodamas didžiuliame kiaušinyje, kuris atrodo prabangiai, kaip ir pats pudingas. Užsakyti būtina ne vėliau kaip prieš tris savaites.

 Brangiausi delikatesai. Šokoladas Chocopologie by Knipschildt

  Pats brangiausias pasaulyje tamsusis šokoladas „Chocopologie by Knipschildt“ gaminamas JAV pagal firmos „Knipschildt Chocolatier“ licenciją. Žinoma, toks saldėsis netinka ilgai laikyti. Už 453 gramus „Chocopologie by Knipschildt“ tektų sumokėti 2600 dolerių. Užsakyti arba daugiau pasiskaityti galima ČIA

 

Brangiausi delikatesai. Kava Kopi Luwak

Pati brangiausia kava pasaulyje – tai „Kopi Luwak“. Daugiau skaitykite ČIA

Kavos „Kopi Luwak“ gaminimo procesas

 

Nusipirkti kavos galima nuo $175 iki $450. Plačiau ČIA

 

Brangiausi delikatesai. Arbata Dahunpao – The Scarlet Gown (Kinija)

Pati brangiausia arbata vadinama Dahunpao. Gaunama „Big Red Robe“ iš lapų šešių krūmų, augančių netoli Tianxin vienuolyno. Šių unikalių krūmų amžius – 350 metų. Kasmet surenkama ne daugiau kaip 500 gramų legendinės arbatos, o gatavo produkto kaina pasiekė 685 tūkstančius dolerių už kilogramą. 2005 metais 20 gramų šios arbatos (4 arbatiniai šaukšteliai) aukcione Fujian provincijoje buvo parduota už 25 tūkstančius dolerių. 2006 metais visas arbatos derlius buvo perduotas saugoti Kinijos Nacionaliniame muziejuje, nes buvo paskelbtas arbatos moratoriumas. Nuo to laiko tikrąja Dahunpao arbata niekas nebegali mėgautis.

Brangiausi delikatesai. Grybas Baltasis triufelis

Pats brangiausias valgomasis grybas pasaulyje – baltasis triufelis, kurio kilogramo kaina nustatoma tik parduodant aukcione. Tačiau yra žinoma, jog baltasis triufelis, parduotas aukcione telekonferencijos metu Italijos miestelyje Alba. Jo kaina siekė 209 tūkstančius dolerių ir buvo išvežtas į Honkongą. Paskutinį kartą 750 gramų svorio šių valgomųjų grybų įsigijo trys Kinijos nekilnojamojo turto magnatai, kurie nusprendė surengti prabangią vakarienę.

 Brangiausi delikatesai. Makadamijos riešutai

Makadamijos – brangiausi riešutai pasaulyje. Yra devynios makadamijų rūšys, kurių penkios auga tropinėje Australijoje, o dvi auginamos. Plantacijų yra Australijoje, Brazilijoje, Pietų Afrikoje, Havajuose ir JAV pietuose. Medžio aukštis siekia 40 metrų, vaisius mezga iki 100 metų. Makadamijos riešutai vartojami džiovinti, sūdyti ir kepti kaip priedas prie patiekalų. Dažnai valgomi kaip mėsos pakaitalas. JAV kilogramas makadamijos riešutų kainuoja 30 dolerių.

Brangiausi delikatesai. Belugos albinosų ikrai

Brangiausi pasaulyje ikrai gaunami iš didžiųjų eršketų (vadinamų baltųjų belugų-albinosų) Kaspijos jūroje. Šių žuvų amžius siekia daugiau nei 100 metų. Kuo didysis eršketas vyresnis, tuo jo ikrai rafinuotesni ir skanesni. Ikrai baltos spalvos su auksiniu atspalviu, kurio intensyvumas priklauso nuo žuvies amžiaus. Patys brangiausi ikrai kompanijoje „House Almas“ (deimantas) fasuojami ir pakuojami gryno aukso dėžutėse, kurių vienos pakuotės kaina siekia 2000 dolerių, o kilogramas – apie 23000 dolerių.

Brangiausi delikatesai. Prieskonis - šafranas

Brangiausias prieskonis pasaulyje – šafranas (krokas). Tai gumbasvogūninis augalas (Crocus sativus), gaunamas iš tam tikros rūšies krokų žiedų purkų. Šafranas yra labai brangus, nes purkos renkamos rankomis ir svarui šafrano jų reikia apie 200 000. Kilogramas tikrojo šafrano kainuoja apie 6 tūkstančius dolerių. Maisto skoniui ir spalvai pagerinti jo reikia labai nedaug. Kaip prieskonis ir kaip geltonos bei oranžinės spalvos dažiklis šafranas naudojamas pikantiškiems patiekalams ir desertams. Spalva ir kvapas, kurį šafranas suteikia ryžių patiekalams, yra nepakartojami. Šafranas patiekalus nudažo aukso spalva. Naudojamas duonos ir pyrago, kulinarijos (mėsos, ryžių, daržovių, makaronų) žuvies patiekalams, miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Kaip dažiklis naudojama šafrano spiritinė ištrauka (sviesto, sūrių, likerių, nealkoholinių gėrimų gamyboje).  Maisto pramonėje ir kulinarijoje vartojamos prieš saulę ar džiovyklose išdžiovintos kroko žiedų purkos.  Parduotuvėse šafranas realizuojamas sufasuotas į stiklinius indelius po vieną gramą. Laikomas tamsoje, kad neišbluktų spalva.

Brangiausi delikatesai. Marmurinė Kobe jautiena

Brangiausia mėsa pasaulyje – tai marmurinė jautiena iš japoniškų karvių, vadinamų Vagiu. Karvės veisiamos tik Japonijoje, šeriamos aukščiausios rūšies žole ir pašaru, kasdien trinamos japoniška sake ir girdomos alumi. 200 g marmurinės jautienos filė kaina Europoje – daugiau nei 100 dolerių.

Brangiausi delikatesai. Spalvoti koldūnai

Brangiausi koldūnai pasaulyje rusų emigrantams siūloma restorane „Golden Gates“ šiauriausiame Niujorko miesto Bronkso (Bronx) rajone. Unikalūs tuo, kad į sudėtį įeina veršiena, briediena ir kiauliena,  giliavandenės žuvys (Curtius Flame Fish). Koldūnai šviesoje skleidžia melsvai žalią šviesą, yra valgomi ir labai skanūs. 8 koldūnų porcija kainuoja 2400 dolerių, o 16 koldūnų porcija – 4400 dolerių.

Brangiausi delikatesai. Duona Roquefort and Almond Sourdough Bread

Brangiausia duona pasaulyje – Roquefort and Almond Sourdough Bread. Autorius – virtuvės šefas Paul Hollywood. Duonos, gaminamos iš geriausių A klasės miltų, be aromatinių medžiagų, emulsiklių ir kitų priedų, galima įsigyti Londono pyraginėje „Harrods“. Tešla fermentuojama kartu su brangiai kainuojančiu prancūzišku Rokforo sūriu ir aukščiausios klasės migdolais. Tokio batono kaina – 25 doleriai.

  Brangiausi delikatesai. Sūris Pule

Brangiausias sūris pasaulyje – Pule. Jo gamybai naudojamas senovės Balkanų veislės asilės pienas. Gaminant sūrį naudojami ir kiti natūralūs komponentai. Manoma, kad sūris labai naudingas sveikatai, nes nuo seno asilės pienas buvo naudojamas medicinos reikalams. Pule sūris kainuoja 1 tūkstantį eurų už 1 kilogramą.

Brangiausi delikatesai. Mėsainis FleurBurger 5000

Brangiausias mėsainis pasaulyje – „FleurBurger 5000“. Į patiekalo sudėtį įeina sultinga Kobė jautiena, žąsies kepenys, aplieti triufelių padažu. Į stalą patiekiama su prancūziška Brioche bandele. Tokio malonumo kaina – 5000 dolerių. Tradiciškai mėsainis valgomas užgeriant vynu „Chateau Petrus“. Kaip mėsainis gaminamas, galima rasti ČIA

Brangiausi delikatesai. Žuvis fugu

Brangiausia ir nuodingiausia žuvis pasaulyje – fugu. Vieno kilogramo kaina siekia 300 dolerių. Šią žuvį ruošti gali tik virėjai, turintys specialią licenciją, nes vienos žuvies mėsa turi tiek nuodų, kad gali nužudyti 40 žmonių.

Parašykite komentarą

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: